Prísady:
4 kuracie rezne (600 g), 2 lyžice oleja, 100 g tvrdého syra, 40 ml smotany, 1 vajce, 250 g konzervovanej špargle, soľ
4 porcie
Postup:
Kuracie mäso umyjeme a zľahka naklepeme. Okraje po obvode nakrojíme a potom rezne prudko opečieme na rozohriatom oleji. Tvrdý syr nastrúhame a zmiešame so smotanou a vajíčkom. Špargľu nakrájame na rovnaké kúsky. Do pekáča dáme trochu oleja z výpeku a rozložíme na pripravené rezne. Osolíme ich a poukladáme na ne pokrájanú špargľu. Špargľu zakryte syrovo-vajíčkovou zmesou a pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 200 oC zapekáme asi 10 minút do zlatista. Počas pečenia podlejeme horúcou vodou, aby mäso neprihorelo. Podávame s opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.