Suroviny:
500 g mletého mäsa, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 konzervy krájaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, oregano, bazalka, rímska rasca, 100 g olív, 150 g strúhaného syra, 1 špagety, olivový olej
Postup:
Mäso osolíme, ochutíme rímskou rascou a mletým čiernym korením. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Vyformujeme malé guľky, vložíme ich do vymasteného pekáča, podlejeme vodou a upečieme.
Keď sú guľky upečené, vyberieme ich z plechu. Na plech nasypeme nakrájanú cibuľu a cesnak a osmažíme. Keď treba, pridáme trochu oleja. Potom prilejeme nakrájané paradajky a vsypeme kolieska olív. Podusíme, kým sa šťava nezredukuje. Guľky dáme do menšej misky a zalejeme ich polovicou omáčky.
Do druhej polovice omáčky vložíme uvarené špagety a premiešame. Servírujeme na tanier – špagety, guľky a všetko posypeme syrom.