Suroviny:
400 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 rožok, 1 vajce, trochu mlieka, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán, mletá rasca, tenké plátky slaniny, olej, mrkva, pór, šalát
Postup:
Rožok pokrájame na kúsky, pokropíme mliekom a necháme postáť. Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a sušeným majoránom. Pridáme kúsky rožka, vajce a nadrobno pokrájanú cibuľu orestovanú na oleji s plátkami cesnaku. Premiešame a masu zahustíme preosiatou strúhankou. Z masy vyformujeme okrúhle karbonátky, po celom obvode ich obalíme tenkým plátkom slaniny a upevníme dreveným špáradlom. Uložíme na plech potretý olejom, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Mrkvu nakrájanú na tenké pásiky aj s pórom naparíme. Osolíme a pokvapkáme olejom. Zapečené karbonátky podávame so zeleninou, ozdobíme šalátom.