Cesto:
80 g polohrubej múky, 5 vajec, 80 g tmavej čokolády, 120 g práškového cukru, 70 g pomletých orechov, 100 g masla
Plnka:
400 ml smotany na šľahanie, 100 g masla, 60 g práškového cukru, 200 g tmavej čokolády
Poleva:
30 g masla, 60 g čokolády na varenie
Postup:
Smotanu na šľahanie, práškový cukor, čokoládu polámanú na kúsky a maslo uvaríme za stáleho miešania na miernom ohni. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 8 hodín.
Práškový cukor vymiešame s maslom a so žĺtkami. Pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu, z bielkov vyšľahaný tuhý sneh, preosiatu múku a pomleté orechy. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C. Potom necháme vychladnúť.
Uvarenú smotanu vyšľaháme na hustú penu. Krém navŕšime na korpus, uhladíme a dáme na chvíľu do chladničky.
Medzitým rozpustíme nad parou čokoládu s maslom. Mierne chladnúcu polevu nalejeme navrch torty a necháme stuhnúť.