Suroviny:
200 g múky, 2 vajcia, 125 g kyslej smotany, 250 ml mlieka, štipka soli, 50 g cukru, 40 g masla, 250 g mrazených čučoriedok, 80 g masti, 4 lyžice javorového sirupu alebo medu
Postup:
Múku, vajcia, kyslú smotanu, mlieko, soľ a cukor zmiešame metličkou alebo v mixéri. Môžeme pridať aj lyžičku prášku do pečiva, lievance budú nadýchanejšie. Potom do cesta pridáme rozpustené vychladnuté maslo a necháme 30 minút kysnúť. Čučoriedky vopred rozmrazíme.
Na rozhorúčenú panvicu dáme trochu masti alebo pár kvapiek oleja. Lyžicou dávame na panvicu 3 až 4 kôpky cesta a trochu ich roztiahneme do strán. Navrch pridáme niekoľko čučoriedok a opečieme z oboch strán dozlatista. Posypeme práškovým cukrom alebo polejeme sirupom či medom.