Cesto:
100 g krupicového cukru, 35 g kukuričného škrobu, 100 g polohrubej múky, 2 KL kypriaceho prášku do pečiva, 2 PL kakaa, 3 PL griotky na pokvapkanie, 3 vajcia
Tvarohová plnka:
250 g jemného tvarohu, 400 ml smotanového bieleho jogurtu, 1 želatínový stužovač, 2 vanilínové cukry, 150 g práškového cukru, 1 lyžica citrónovej šťavy
Višňová plnka:
1 višňový kompót, 60 g Zlatého klasu, 100 ml griotky, 50 ml ovocnej šťavy
Na potretie:
500 ml smotany na šľahanie, preosiate kakao
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme po lyžiciach polohrubú múku s kypriacim práškom, kukuričný škrob, preosiate kakao a spolu premiešame. Cesto dáme do vymazaného a múkou vysypaného plechu a pečieme vo vyhriatej rúre.
Vychladnuté cesto pokvapkáme griotkou, potrieme tvarohovou plnkou a po stuhnutí naň natrieme višňovú plnku. Odložíme do chladu, povrch potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme kakaom.
Tvarohová plnka:
Tvaroh, biely jogurt, vanilínový cukor, citrónovú šťavu, práškový cukor spolu vymiešame a do masy vmiešame želatínový stužovač.
Višňová plnka:
Do hrnca dáme kompót aj so šťavou, prilejeme griotku, ovocnú šťavu, pridáme v mlieku rozmiešaný Zlatý klas a spolu premiešame.