Cesto:
1 vanilkový struk Bourbon, 170 g práškového cukru, 380 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1 žĺtok
Náplň:
pikantný džem
Na zdobenie:
1 balíček tmavej polevy, 1 balíček svetlej polevy, 1 balíček punčovej polevy v prášku, 1 balenie guľôčok (strieborné, biele, zlaté), 2 – 3 PL studenej vody
Postup:
Na prípravu cesta vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, vyškriabeme z neho dužinu a zamiešame ju do práškového cukru. Na doske zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor s dužinou zo struku, vajce, žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 oC asi 12 minút.
Upečené pečivo necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme k sebe džemom.Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Povrch pečiva ozdobíme podľa fantázie. Ešte tekutú polevu ozdobíme rôznofarebnými cukrovými guľôčkami. Necháme stuhnúť a uložíme na chladné miesto.