Suroviny:
800 g kuracích stehien (spodné), 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté korenie, olej, 2 mrkvy, 4 zemiaky, 1 zeler, stonka čerstvého rozmarínu, 2 lyžice masla
Postup:
Kuracie stehná umyjeme. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame so soľou, korením a lyžicou oleja. Stehná potrieme cesnakovou zmesou, vložíme ich do vymasteného pekáča
a necháme v chlade marinovať.
Mrkvu nakrájame na menšie kúsky, zemiaky na štvrťky, zeler na kolieska. Všetku zeleninu pridáme do pekáča ku kuracím stehnám. Všetko zľahka osolíme, okoreníme, pridáme stonku rozmarínu a pokvapkáme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 oC asi 45 minút. Počas pečenia ešte podľa potreby podlievame a nakoniec pridáme dve lyžice masla.