Suroviny:
300 – 400 g mletého mäsa, 4 párky, 60 g nastrúhaného údeného syra, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, petržlenová vňať, olej, 1 vajce, strúhanka, mäsový vývar, bylinková omáčka, cestoviny
Postup:
Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme vajce, 40 g syra a masu zahustíme strúhankou. Párky olúpeme a rozkrojíme na dve časti. Každú časť obalíme ochuteným mletým mäsom. Dobre pritlačíme, vyformujeme valčeky a prudko ich opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Preložíme do zapekacej misy, posypeme zvyšným syrom, podlejeme výpekom, trochou vývaru a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s bylinkovou omáčkou a cestovinami.