Cesto:
240 g hladkej múky, 7 g kakaa, 140 g práškového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, 2 PL medu, 2 vajcia, 1 bielok na potretie
Na zdobenie:
1 balenie tubičiek na zdobenie, 1 zdobiaca tuba biela
Postup:
Na prípravu cesta preosejeme na dosku múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 oC asi 15 minút.
Horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vaječným bielkom. Po vychladnutí medovníčky ozdobíme podľa vlastnej fantázie pomocou tubičiek na zdobenie a bielej tuby.