Suroviny:
480 g zaváraných hrušiek, 5 lyžíc tuzemského umu, 1 citrón, 500 g jemného tvarohu, 125 g práškového cukru, 6 plátkov želatíny, 250 ml smotany na šľahanie, 1 vanilínový cukor, 1 hotový tortový korpus, 2 lyžice kakaa
Postup:
Hrušky necháme odkvapkať a pokvapkáme lyžicou tuzemského umu. Šťavu z citróna zmiešame so zvyšným umom, s tvarohom a cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu, smotanu vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a oboje postupne pridávame do tvarohu. Korpus vložíme do tortovej formy, ktorý zodpovedá jeho priemeru, a obložíme ho hruškami. Navrch roztrieme tvarohový krém a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny stuhnúť. Nakoniec posypeme kakaom.