Suroviny:
800 g bravčového karé bez kosti, 200 g syra Lučina, 2 PL dijonskej horčice, 4 PL nakladaného zeleného korenia, soľ, mleté čierne korenie, 1 biela cibuľa, 1 červená cibuľa, 3 PL oleja, 3 vetvičky rozmarínu, 200 ml bieleho vína, 2 PL masla
Postup:
V miske rozmiešame syr Lučina s horčicou a s polovicou zeleného korenia. Bravčové karé umyjeme a rozrežeme na plát. Plát naklepeme, osolíme, okoreníme a zvrchu potrieme pripravenou pastou. Zvinieme ho a roládu upevníme špagátikom.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Rozprestrieme ju do pekáčika a pokvapkáme olejom. Navrch položíme roládu.
Na roládu nanesieme zvyšné korenie a lístočky rozmarínu, podlejeme ju bielym vínom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C asi 90 minút. Počas pečenia ju polievame výpekom a podlievame vodou. Ku koncu pečenia pridáme do výpeku kúsok masla.