Suroviny:
polohrubá múka, mlieko, soľ, 1 vajce, 1 balenie čerstvého špenátu, 1 cibuľa, 250 ml smotany na šľahanie, 2 strúčiky cesnaku, olej, 500 g bravčovej sviečkovice, provensalské bylinky, mleté čierne korenie, mäsový vývar
Postup:
Preosiatu múku vymiešame s vajcom, so soľou a s mliekom tak, aby vzniklo polohusté cestíčko. Do vriacej vody nahádžeme halušky. Uvarené vyberieme, prepláchneme vodou a odložíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridáme lístky špenátu, osolíme, okoreníme a podusíme. Prilejeme smotanu, prevaríme a rozmixujeme. Teplú masu premiešame s haluškami. Sviečkovicu pokrájanú na plátky osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a v panvici na oleji opečieme z oboch strán. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka.