Cesto:
5 lyžíc polohrubej múky, 5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice oleja, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa
Potretie cesta:
džem, tuzemský um na pokvapkanie cesta
Plnka:
250 g masla, 500 g ricotty, 150 g práškového cukru, 100 g rozpustenej bielej polevy, 3 plátky želatíny, trochu mlieka
Poleva:
100 g čokolády na varenie, 80 g masla
Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na penu. Po lyžiciach pridáme polohrubú múku s kypriacim práškom a kakaom. Prilejeme olej, vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a spolu zľahka zamiešame. Cesto roztrieme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Po častiach zašľaháme riccotu, vychladnutú bielu polevu a nakoniec vmiešame v mlieku rozpustenú, napučanú želatínu.
Po vychladnutí cesto pokvapkáme umom a potrieme lekvárom. Na cesto roztrieme plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladničky.
Čokoládu na varenie a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Povrch stuhnutého koláča polejeme rozpustenou polevou. Po stuhnutí pokrájame na kocky.