Suroviny:
100 g prerastanej slaniny, 100 g cibule, 500 g gramov uvarených zemiakov v šupke, 1 zväzok pažítky, 5 vajec, 5 lyžíc mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 3 malé paradajky
Postup:
Slaninu nakrájame na malé kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska, pažítku nasekáme nadrobno. Slaninu dáme na veľkej panvici vyškvariť dochrumkava. Zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 1 centimeter a rozložíme ich na slaninu. Opečieme ich pekne dozlatista z oboch strán. Pridáme cibuľu a všetko krátko zapečieme. Medzitým si v miske rozhabarkujeme alebo vidličkou rozšľaháme vajíčka s mliekom, troškou soli a mletým čiernym korením. Rajčiny pokrájame na plátky. Dobre rozšľahané vajíčka nalejeme na zemiaky tak, aby boli rovnomerne zakryté. Pri nízkej teplote ich dáme stuhnúť. Omeletu ozdobíme rajčinami a posypeme čerstvou alebo sušenou pažítkou.