Cesto:
4 vajcia, 100 g cukru, 100 g mletého maku, 100 g hladkej múky, 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
200 g malinového džemu, 600 ml vychladenej smotany na šľahanie, 60 g cukru, 2 vanilínové cukry, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody
Na obloženie:
1 balíček marcipánu, 1 zarovnaná PL malinového džemu
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom elektrickým šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame mak. Múku zmiešame so škrobom a kypriacim práškom. Pridáme do vaječnej hmoty a krátko premiešame elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 30 minút.
Okraj formy uvoľníme a korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku vyloženú papierom na pečenie. Odstránime papier, na ktorom sa korpus piekol a necháme vychladnúť. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť korpusu umiestnime na podnos a nasadíme očistený okraj formy.
Smotanu s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Tri štvrtiny krému nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Priložíme vrchný korpus a zľahka pritlačíme. Povrch torty potrieme zvyšným krémom. Tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Na obloženie vyvaľkáme marcipán do tvaru kruhu tak, aby sme pokryli celú tortu. Okraj formy uvoľníme a odstránime. Marcipán položíme na tortu a na bokoch mierne pritlačíme. Malinový džem naplníme do vrecka, odstrihneme malý rožtek a tortu ozdobíme. Tortu uložíme do chladničky.