Suroviny:
4 okrúhle žemle, 6 PL mlieka, 2 PL masla, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšia mrkva, 250 g bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 5 vajec, 1 PL petržlenovej vňate, 2 PL oleja
Postup:
Žemle rozkrojíme, z dolných polovíc vydlabeme stred a v miske ho namočíme do mlieka. V panvici rozpustíme maslo, osmažíme v ňom nadrobno pokrájanú cibuľu s mrkvou a prelisovaný cesnak. Pridáme mleté mäso a osmažíme. Zmes osolíme, okoreníme, odstavíme a necháme vychladnúť. Do misky, kde máme namočený stred zo žemlí, pridáme mäsovú zmes, vajce, vňať a všetko dobre premiešame. Plnku potom rozložíme do vydlabaných polovíc. Žemle zapečieme v rúre vyhriatej na 190 oC. Panvicu na volské oká vymastíme olejom a upečieme v nej 4 volské oká. Osolíme ich a rozdelíme na zapečené žemle. (Dobre je použiť aspoň dvojdňové pečivo).