Suroviny:
300 g čokolády na varenie, 400 ml smotany na varenie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 20 g želatíny, 250 ml mlieka, 600 g banánov, 100 g maslových sušienok
Postup:
Deň vopred rozpustíme v smotane kúsky polámanej čokolády, práškový cukor a maslo. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí odložíme do chladničky.
Na druhý deň kašu vyšľaháme dopenista. Vo vlažnom mlieku rozpustíme želatínu. Potom ju pridáme do vyšľahaného krému, premiešame a krém rozdelíme na dve časti.
Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno dáme polovicu krému a poukladáme naň časť maslových sušienok. Ošúpané banány pozdĺžne prekrojíme, poukladáme do formy na sušienky. Potrieme zvyšným krémom, uložíme sušienky a pritlačíme.
Prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky na 8 – 10 hodín. Po stuhnutí z formy vyklopíme, fóliu odstránime, pokrájame na kúsky a ozdobíme šľahačkou.