Suroviny:
400 g polohrubej múky, 120 g medu, 160 g práškového cukru, 60 g masla, 2 vajcia, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička medovníkového korenia, 1 vajce na potretie
Poleva:
1 bielok, 150 g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup:
Múku, med, práškový cukor, maslo, vajcia, sódu bikarbónu a medovníkové korenie spolu spracujeme na hladké cesto. Odložíme ho na 3 -4 hodiny do chladničky.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a povykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Z bielka, práškového cukru a citrónovej šťavy vymiešame hustú polevu a pomocou cukrárskeho vrecúška ňou ozdobíme upečené medovníčky. Posypeme ozdobnými guľôčkami a necháme ich zaschnúť.