Cesto:
130 g masla, 2 vajcia, 3 lyžice medu, 250 g práškového cukru, 1 lyžička octu, 1 lyžica jedlej sódy, 700 g hladkej múky
Krém:
200 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 1 lyžica koňaku, drvené vlašské orechy
Postup:
Kondenzované mlieko v plechovke dáme na tri hodiny variť do vody a potom necháme vychladnúť.
V hrnci za stáleho miešania necháme pomaly rozpustiť zmäknuté maslo, med a cukor. Odstavíme, po chvíli pridáme ocot, jedlú sódu a premiešame. Hrniec vrátime na sporák a pridáme vajcia. Stále miešame, kým sa na povrchu neobjaví pena a zmes nezhnedne. Potom ihneď odstavíme. Zakrátko do hmoty pridáme preosiatu múku, prikryjeme a necháme 60 minút odstáť na teplom mieste.
Vymiešame vláčne cesto a rozdelíme ho na 5 – 6 rovnakých častí. Každú časť roztlačíme na tenkú placku, rozvaľkáme a necháme chvíľu odstáť. Pláty upečieme pri teplote 170°C.
Vychladnuté uvarené mlieko vylejeme z plechovky a vymiešame s maslom a lyžicou koňaku. Vychladnuté pláty spájame krémom. Krémom potrieme aj povrch a posypeme drvenými orechmi.