Cesto:
4 vajcia, 100 g práškového cukru, 120 g pomletého maku, 2 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
500 ml mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 120 g masla, 150 g krupicového cukru, 150 ml hustej kyslej smotany, 4 plátky želatíny
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme pomletý mak s polohrubou múkou, kypriaci prášok a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a upečieme vo vyhriatej rúre.
V 150 ml mlieka rozmiešame vanilkové pudingy s cukrom. Zvyšné mlieko dáme do hrnca spolu s kúskami masla. Na miernom ohni uvedieme do varu, pridáme mlieko s vymiešanými pudingami a uvaríme hustý puding. Odstavíme, necháme vychladnúť, občas premiešame.
Do vychladnutého pudingu primiešame kyslú smotanu a spolu vyšľaháme. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu a premiešame.
Vychladnuté cesto rozkrojíme na dve časti. Na jednu časť natrieme dve tretiny plnky a prikryjeme druhou časťou cesta. Povrch potrieme zvyšnou plnkou a odložíme do chladu na pár hodín stuhnúť.