Cesto:
500 g hladkej múky, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 200 g masla, 2 lyžice medu, 2 lyžičky mlieka
Orechová zmes:
300 – 350 g vlašských orechov, 120 g masla, 80 g práškového cukru, 3 lyžice medu
Krém:
250 g masla, 1 balíček vanilínového cukru, 300 ml mlieka, 1 a ½ lyžice hladkej múky, 1 a ½ lyžice Solamylu, 100 g cukru, 100 ml tuzemského umu
Postup:
Hladkú múku preosejeme spolu so sódou bikarbónou a cukrom. Premiešame a pridáme vajcia, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom. Na doske vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na dva veľké obdĺžniky.
Orechy nasekané na štvrtiny, maslo, cukor a med dáme na panvicu, všetko rozpustíme a opražíme. Horúcu zmes rozdelíme na jednu časť surového plátu.
Prázdny aj orechový plát pečieme 15 minút pri 170°C a necháme vychladnúť.
Maslo na krém vymiešame s vanilínovým cukrom. Z mlieka, hladkej múky, Solamylu a cukru uvaríme hustú kašu a miešame do zhustnutia. Keď kaša vychladne, primiešame ju k vyšľahanému maslu.
Upečený čistý plát pokvapkáme umom, natrieme krémom a prikryjeme orechovým plátom. Koláč odložíme na chladné miesto aspoň na jeden deň, aby sa dobre krájal.