Suroviny:
400 g sviečkovice, soľ, olej, mleté čierne korenie, vegeta, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica kečupu, mäsový vývar, 1 pór, 1 biela cibuľa, 80 g miešaných lesných húb, petržlenová vňať, cestoviny
Postup:
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opekáme 2 – 3 minúty. Ochutíme paradajkovým pretlakom, zalejeme teplým vývarom, premiešame a dusíme. Asi po 15 minútach vložíme k mäsu na kolieska nakrájanú bielu časť póru, na plátky pokrájané lesné huby, prilejeme vývar a udusíme domäkka. Do uduseného mäsa pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, ochutíme kečupom, prehrejeme a odstavíme. Podávame s cestovinami.