Cesto:
100 g čokolády na varenie, 90 g práškového cukru, 90 g masla, 80 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 4 vajcia, tuzemský um
Plnka:
1,5 dl smotany na šľahanie, 60 g rozpustenej bielej čokolády, 1,5 dl vanilkového krému, 1 stužovač šľahačky
Na ozdobu: čerešničky
Postup:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme ju vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme polohrubú múku s kypriacim práškom, vychladnutú čokoládu a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý korpus pokvapkáme tuzemským umom.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Pridáme podľa návodu pripravený vanilkový krém, rozpustenú čokoládu a spolu premiešame.
Potrieme plnkou a tortu odložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Nakrájanú tortu dozdobíme čerešničkami.