Suroviny:
100 g masla, 8 vajec, 250 g práškového cukru, štipka soli, 150 g hladkej múky
Plnka a zdobenie:
6 lyžíc koňaku, ¾ l šľahačky, 40 g práškového cukru, 3 lyžice instantnej kávy, 50 g mandľových lístkov, 12 zrniek kávy
Postup:
Maslo rozpustíme a dáme vychladnúť. Vajcia, cukor, soľ šľaháme v horúcom vodnom kúpeli až do zhustnutia. Preložíme do studeného vodného kúpeľa a šľaháme do vychladnutia. Potom vmiešame múku a napokon rozpustené maslo.
Cesto vlejeme do tortovej formy, upečieme korpus, dáme vychladnúť a vyberieme z formy.
Korpus pozdĺžne rozrežeme a pokvapkáme koňakom. Zo šľahačky, práškového cukru a kávy ušľaháme tuhú kávovú šľahačku, časť si dáme bokom a použijeme na zdobenie.
Tortu naplníme kávovou šľahačkou, potrieme po bokoch a ozdobíme. Posypeme mandľovými lístkami a ozdobíme kávovými zrnkami.