Cesto:
2 stredne veľké jablká, 50 g ovsených vločiek, 240 g múky, 2 lyžičky prášku na pečenie,2 vajcia, 100 g trstinového cukru, 100 ml oleja, 200 g jogurtu
Krokant:
2 lyžice medu, 20 g masla, 100 g šľahačky, 100 g mandľových plátkov, 2 lyžice sezamových semienok
Postup:
Jablká očistíme, rozštvrtíme, vyberieme jadrovník a nahrubo nastrúhame. Zmiešame ich s nasucho opraženými ovsenými vločkami a múkou zmiešanou s práškom na pečenie. Vajíčka zmiešame s olejom, cukrom a jogurtom a pridáme do jablkovej zmesi.
Cesto naplníme do vymazaných mafinových plechov s formičkami a pečieme v predhriatej rúre pri 180 oC asi 15 minút. Potom plechy vyberieme z rúry, na každú mafinu dáme kôpku sezamového krokantu a dopečieme ďalších 5 až 10 minút. Pred vybratím necháme mafiny chvíľku vychladnúť vo forme, aby sa nerozpadli.