Suroviny:
130 – 150 g celozrnných sušienok, 100 g masla, 600 g bieleho smotanového jogurtu, 4 balíčky vanilínového cukru, 60 g práškového cukru, 1 želatínový stužovač, 700 g jahôd, 2 plátky želatíny, 1 lyžica jahodového lekváru, lístky mäty
Postup:
Sušienky najemno zomelieme, pridáme maslo a spolu vypracujeme na cesto. Menšiu tortovú formu vymastíme, vysypeme a cesto do formy utlačíme. Jogurt vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Pridáme podľa návodu pripravený želatínový stužovač a spolu premiešame.Na cesto vo forme uložíme 600 g celých, vopred umytých, osušených jahôd, ktoré zalejeme plnkou. Tortu odložíme do chladničky na 3 až 4 hodiny. Jahodový lekvár zohrejeme s lyžicou vody a precedíme. Do rozpustenej želatíny pridáme precedený lekvár a polejeme povrch torty. Ozdobíme zvyšnými jahodami a dozdobíme lístkami mäty.