Suroviny:
500 g polohrubej múky, 100 g masla, 80 g práškového cukru, 30 g droždia, 200 až 220 ml mlieka, nastrúhaná citrónová kôra, 1 lyžica medu, 2 žĺtky, 2 vanilínové cukry, štipka soli, 1 vajce na potretie
Postup:
V troche vlažného mlieka rozpustíme droždie, pridáme lyžičku práškového cukru, štipku soli a necháme vykysnúť. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom.
Do hlbšej misky dáme preosiatu múku, kvások, nastrúhanú citrónovú kôru, rozpustený med a zvyšok mlieka. Pridáme vymiešané maslo, vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
Na pomúčenej doske urobíme valček a nakrájame ho na 6 až 8 rovnakých dielov. Tie zas na rovnaké dieliky, z ktorých ušúľame 20 až 25 cm dlhé šúľky. Každý stočíme do tvaru slimáka a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Všetky potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre.