Suroviny:
2 menšie bravčové kolená, 1 väčšia cibuľa, soľ, 6 zrniek čierneho korenia, 6 zrniek nového korenia, 2 bobkové listy, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžička korenia na grilovanie, 200 ml piva, 2 lyžice medu
Postup:
Bravčové kolená umyjeme a vložíme do hrnca s vodou. Pridáme ošúpanú rozkrojenú väčšiu cibuľu, soľ, celé čierne korenie, nové korenie a bobkové listy. Mäso na miernom ohni uvaríme domäkka. Keď sú kolená uvarené, vyberieme ich a necháme vychladnúť. Kožu na kolenách narežeme do mriežky, natrieme prelisovaným cesnakom a popražíme korením na grilovanie. Vložíme ich do pekáčika, podlejeme pivom a trochou vývaru z mäsa a pečieme v rúre pri 180 oC. Priebežne ich polievame výpekom, poprípade podlievame vývarom. Keď sa na mäse začne vytvárať chrumkavá kôra, natrieme ju medom a za občasného polievania ho dopečieme do zlatista.