Suroviny:
500 g teľacích rezňov, 300 g miešaných húb (kuriatka, šampiňóny, pečiarky), 1 veľká biela cibuľa, 25 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 l mäsového vývaru, 1 lyžica hladkej múky, 1/8 l suchého bieleho vína, 2 lyžice smotany
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Huby očistíme a tiež pokrájame na tenké pásiky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. V panvici roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme dosklovita. Zvýšime teplotu, vložíme mäso a prudko opečieme. Potom pridáme huby, zmes dôkladne premiešame a krátko opražíme. Osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Múku dôkladne rozmiešame s vínom, prilejeme do panvice a dobre premiešame. Znížime teplotu, panvicu prikryjeme a poveríme asi 5 minút. Panvicu odstavíme, primiešame smotanu a podávame. K tomu jedlu sa hodia zemiaky na rošte, halušky a chrumkavý šalát.