Suroviny:
600 g hovädzej sviečkovej, soľ, drvené farebné korenie, 4 lyžice oleja, 300 g čerstvých húb, 2 lyžice masla, 100 ml smotany, 4 plátky slaniny
Postup:
Mäso nakrájame na štyri rovnako veľké hranoly. Rukou ho zľahka naklepeme a pokvapkáme olejom. Dáme do chladničky na celú noc.Čerstvé huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Niekoľko väčších klobúčikov si odložíme nabok. Do každého kusu bifteku urobíme asi 2 – 3 menšie otvory, vložíme do nich kúsok huby a okoreníme. Bifteky prudko opečieme z obidvoch strán na grile. Potom ich pečieme ešte 10 minút vo vyhriatej rúre na 190 oC.Nakrájané huby osmažíme na masle, pridáme výpek z biftekov a osolíme. Huby podusíme, zalejeme smotanou a prehrejeme.Zvyšné klobúčiky húb osolíme, okoreníme, zabalíme do slaniny a grilujeme alebo opekáme v rúre asi 5 minút. Podávame ich k biftekom preliatym hubovou omáčkou. Vhodnou prílohou je biele pečivo.